Asociatia Club Sportiv Mures Airsoft Team
 
AcasaInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Federatia Sportiva de Airsoft

In jos 
AutorMesaj
Vizitato
VizitatorMesajSubiect: Federatia Sportiva de Airsoft   Mar 16 Noi 2010, 1:07 pm

In urma sedintei dintre mai multe Cluburi si Echipe din Bucuresti ce doresc sa ia parte la infiintarea Feeratiei, mi-am asumat raspunderea de a realiza un scurt text explicativ in ceea ce priveste Federatia, responsabilitatile sale, avantajele de a face parte din ea si inspecial de a lua parte la infiintarea ei.
Am rugamintea catre toti cei ce citesc acest thread, sa transmita mai departe linkul catre prieteni/cunoscuti care joaca airsoft, deoarece ne dorim ca informatia despre Federatie sa ajunga la cat mai multi din aceasat comunitate, dand astfel posibilitatea fiecarui club/echipe de a lua parte la punerea temeliei Federatiei, la infiintarea sa (acesta fiind un proces cat mai democratic cu putinta, dorim sa fie cat mai transparent iar informatiile sa ajunga la cat mai multi membi ai comunitatii de airsoft din Romania).

Detalii despre ce s-a discutat/stabilit la sedinta cu pricina, puteti gasi in josul paginii acesteia.

Competitii sportive de airsoft

Sportul airsoft consta in competitii sportive gandite, elaborate, propuse si implementate de cluburile sportive de airsoft si aprobate de catre Minister. Practic acest lucru inseamna ca orice stil de joc de airsoft poate fi reprezentat sub forma de competitie sportiva de catre orice club sportiv de airsoft, daca acesta (clubul) este capabil sa transpuna propriul stil de joc intr-o competitie sportiva – comform celor discutate cu cei de la ANST, orice noua proba sportiva de airsoft, se va face mult mai lejer, prin simpla inaintare de documente care descriu respectiva proba sportiva, fara a mai fi necesare vizualizarile si problemele conexe aparute atunci cand a fost declarat airsoftul sport.
Federatia isi va asuma obligatia de a sprijini prin mijloacele de care dispune implementarea competitiilor sportive elaborate, testate si propuse de catre cluburile interesate – ATENTIE !! Federatia nu are responsabilitatea ca pe baza unei idei emise de catre un club, sa munceasca in locul clubului respectiv pentru elaborarea unui sistem competitional si punerea lui in practica, ci doar sa vina in sprijinul cluburilor care se ocupa de aceste aspecte.


Domenii de implicare ale Federatiei

Federatia nu are dreptul sa reglementeze jocurile duminicale ale airsoftistilor.
Federatia nu are dreptul de a face verificari in afara competitiilor sportive desfasurate sub patronajul ei.
Federatia nu se va amesteca in probleme ce nu vizeaza sportul airsoft.
Federatia se obliga sa militeze in fata institutilor statului pentru pastrarea independentei legale in ceea ce priveste echipamentele de airsoft (sa nu fim obligati prin lege sa: inregistram replicile, sa le vopsim in diverse culori, sa fim restrictionati la maxim 80m/s, etc.).
Federatia este raspunzatoare de gestionarea unui program competitional bazat pe probele sportive de airsoft existente.
Federatia se obliga sa incerce atragerea de fonduri, altele decat cele provenite din cotizatia cluburilor membre, astfel incat banii obtinuti sa poata fi folositi in beneficiul cluburilor/spotrivilor, pentru organziarea si dezvoltarea cadrului competitional.
Federatia se obliga sa asiste cluburile sportive afiliate in incercarea lor de a introduce noi probe sportive care sa ii reprezinte .
Federatia se obliga sa promoveze fenomenul airsoft in totalitatea sa, in vederea atragerii a cat mai multi jucatori, o parte dintre acestia urmand (printr-un proces statistic natural) sa devina sportivi legitimati ai federatiei.


De ce ar intra clubul meu in Federatie ?

Pentru a putea pune bazele unui statut care sa reflecte cat mai bine interesele mele ca jucator si ca echipa.
Pentru a face tot posibilul ca propriul stil de joc sa fie cat mai bine reprezentat la nivel de Federatie.
Pentru a ma asigura ca Federatia lucreaza in interesul jucatorilor/cluburilor si nu invers.
Pentru a lua parte activ la procesul de coordonare al activitatilor Federatiei, ceea ce are un impact direct in canalizarea energiei cuburilor in vederea unei dezvoltari cat mai eficiente.
Pentru a putea elabora, propune, implementa si promova noi stiluri de competitii sportive de tip airsoft.
Pentru a ajuta la promovarea airsoftului ca fenomen in intreg ansamblul sau.
Pentru a putea lua parte la competitiile sportive organziate de catre Federatie.
Pentru a putea accesa logistica pusa la dispozitie de catre Federatie – arbitrii, jucatori, materiale, finantare, acoperire legala, etc.
Pentru a-ti apara propriile interese in ceea ce priveste airsfotul.


Cum pot lua parte la infiintarea federatiei?

Pentru a putea participa la infiintarea Federatiei, trebuie sa fiti un Club Sportiv de Airsoft sau o echipa care face procedurile necesare de infiintare ale unui Club Sportiv de Airsoft.
Daca inepliniti conditia de mai sus, va trebui sa desemnati un reprezentant al clubului/echipei, acel reprezentant sa isi faca cont pe acest forum
Pentru a participa activ la discutiile pe marginea Statutului si a vota deciziile cu privire la el, reprezentantul clubului/echipei va trebui sa isi faca un cont pe acest forum si sa ceara acces adminilor in sectiunea "Sfatul Batranilor" http://www.airsoftromania.com/forum/viewforum.php?f=80
In sectiunea "Sfatul Batranilor" vor avea drept de scriere doar reprezentantii desemnati ai cluburilor/echipelor, restul membrilor forumului avand doar drept de vizualizare
Orice persoana cu drept de scriere in sectiunea "Sfatul Batranilor" isi va putea aduce aportul in timpul dezbaterilor, chiar daca nu a declarat vrea sa ia parte la infiintarea Federatiei, insa doar reprezentantii echipelor care au declarat ca vor sa ia parte la infiintarea Feedratiei, vor avea drept de vot.
! Atentie ! dezbaterile pe tema statutului Feeratiei TREBUIE sa aibe baza logica - orice afirmatii lipsite de argumentatie logica nu vor fi luate in seama (posibil chiar sa fie moderate).
Sus In jos
 
Federatia Sportiva de Airsoft
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mures Airsoft Team :: General :: Anunturi-
Mergi direct la:  
Creati un forum gratuit | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Poti avea un blog gratuit